Admissions

School Timings / Routine

 

COMMON SCHOOL ROUTINE (SR & JR SCHOOL)

PERIOD

TIMINGS

DAY

DURATION

ACTIVITIES (I-XII)

ON MONDAYS UNIT TEST WILL BE HELD DURING THE ZERO PERIOD FOR CLS VI-XII

07.50 – 08.30
(PR. SCHOOL)

MONDAYS

40 MIN

STRETCH TIME

:

FOR CLS  I – V (PR)

COORDINATORS

:

MS S KOHLI, MS R PANDITA

1 HR 10 MIN

FORMATIVE TEST

:

FOR CLS  VI-XII (SR)

COORDINATORS

:

MS M TRIPATHI, MS A PANDA

07.50 – 08.30

TUESDAYS

50 MIN

FORMATIVE TEST

:

FOR CLS  I-V (PR)

ZERO

COORDINATORS

:

MRS A MENON, MRS R JAIN

40 MIN

STRETCH TIME

:

FOR CLS  VI-XII (SR)

COORDINATORS

:

MR D BIST

ZERO

07.50 – 08.30

WEDNESDAYS

40 MIN

MORNING ASSEMBLY

:

FOR CLS  VI-XII (SR)

40 MIN

COORDINATORS

:

VPL/HM(SR)/MRS D KAUSHAL

I/C MORNING PRAYER

:

MR P PALLAVI / MR TULSI

COMMAND

:

MR D BIST 

PRIMARY SCHOOL

CLS TCHR PERIOD / REHEARSAL FOR INTER SCHOOL ACTIVITIES / ARYABHATTA CLASSES / OLYMPIAD CLASSES / WITH REMAINING STUDENTS IN THE CLASS & CLASS TCHRS TO INDULGE IN CLASS LIBRARY / STORY TELLING ACTIVITIES / NEWSPAPER READING.

COORDINATORS

:

MRS R GUGLANI, MRS M SRIVASTAVA & HM (PR)

01.15 – 02.20

WEDNESDAYS

8&9 PD

BAL SABHA ACTIVITIES

:

FOR CLS  I-V

COORDINATORS

:

MRS R PANDITA & MRS S KOHLI

ZERO

07.50 – 08.30

THURSDAYS

40 MIN

MORNING ASSEMBLY

:

FOR CLS  I-V(PR)

40 MIN

COORDINATORS

:

MRS RUCHIKA GUPTA & MS D PRABHAKAR

I/C MORNING PRAYER

:

MRS S SENGUPTA

COMMAND

:

MRS R NEGI &

SPORTS CAPTAIN

FOR SENIOR SCHOOL  ADDRESS / TALK BY VPL / HM (SR) / COUNSELOR / RESOURCE FACULTY FOR CLS VI – VIII /  IX - XII

VENUE

:

AUDITORIUM

COORDINATORS

:

VPL, HM (SR), CT OF XI & XII

PSA CLS FOR CL IX ,X & XI

COORDINATORS

:

HM (SR) TO DRAW OUT A TIME TABLE WITH THE CLASS REPS.

ACADEMICS UNDER THE SUPERVISION OF VPL /CLASS TCHRS FOR CLS XI & XII TO COMMENCE SHARP AT 07.50 A.M.

(DURING THE ZERO PERIOD, ALL SPORTS ACTIVITIES WILL REMAIN SUSPENDED).

MASS PT

:

FOR CLS  IV – XII (SR)

COORDINATOR

:

MRS R NEGI

COMMAND

:

SPORTS CAPTAIN

ON DRUM

:

MR D BIST

OVERALL  SUPERVISION

:

VPL / MRS D KAUSHAL

(MORNING PRAYER UNDER THE SUPERVISION OF MR P PALLAVI)

ZERO

07.50 – 08.30

FRIDAYS

40 MIN

PEC

:

FOR CLS I, II & III (PR)

COORDINATOR

:

CLASS REPS

VENUE

:

BADMINTON COURT &  MONT  COURTYARD, BASKETBALL COURT & AUDITORIUM

SCHOOL BAND REHEARSAL TIME

:

BAL SABHA PERIODS

VENUE

:

SET BACK AREA

BAL SABHA ACTIVITIES INTER HOUSE ACTIVITIES / QUIZ CLUB MEET /  INTERACT CLUB MEET /  MUN MEET / COACHING OF SCHOOL TEAMS FOR THE ALL INDIA BAL BHARATI MEET /

OVERALL

:

MRS D KAUSHAL, MRS A PANDA / MRS RUBY SINGH / MRS S WALIA, MR D BIST

FRIDAYS

65 MIN

COORDINATORS

PRIMARY SCHOOL ROUTINE

 TEST DAY (TUESDAYS)

(MONDAYS, WEDNESDAYS, THURSDAYS, FRIDAYS)

 PERIOD

 TIMINGS

DURATION

 PERIOD

 TIMINGS

 DURATION

I

07.50-08.20

30 MTS

I

08.30-09.10

40 MTS

TEST PERIOD

08.20-09.10

50 MTS

II

09.10-09.45

35 MTS

II

09.10-09.45

35 MTS

III

09.45-10.20

35 MTS

III

09.45-10.20

35 MTS

LUNCH BREAK

10.20-10.40

20 MTS

LUNCH BREAK

10.20-10.40

20 MTS

IV

10.40-11.20

40 MTS

IV

10.40-11.20

40 MTS

V

11.20-12.00

40 MTS

V

11.20-12.00

40 MTS

VI

12.00-12.35

35 MTS

VI

12.00-12.35

35 MTS

SHORT BREAK

12.35-12.45

10 MTS*

VII

12.35-01.15

40 MTS

VII

12.45-01.15

30 MTS

VIII

01.15-01.45

30 MTS

VIII

01.15-01.45

30 MTS

IX

01.45-02.20

35 MTS

IX

01.45-02.20

35 MTS

 SENIOR SCHOOL ROUTINE

 TEST DAY (MONDAY)

TUESDAYS TO FRIDAYS

 PERIOD

TIMING

DURATION

 PD

TIMINGS

DURATION

Test Period

07.50 – 09.00

1 HR 10 MIN.~

 ZERO

07.50 – 08.30

40 MIN **

1

09.00 – 09.40

40 MIN

1

08.30 – 09.10

40 MIN

2

09.40 – 10.20

40 MIN

2

09.10 – 09.45

35 MIN

3

10.20 – 10.50

30 MIN

3

09.45 – 10.20

35 MIN

4

10.50 – 11.20

30 MIN

4

10.20 – 11.00

40 MIN

LUNCH BREAK

11.20 – 11.40

20 MIN

LUNCH BREAK

11.00 – 11.20

20 MIN

5

11.40 – 12.20

40 MIN

5

11.20 – 12.00

40 MIN

6

12.20 – 12.50

30 MIN

6

12.00 – 12.40

40 MIN

7

12.50 – 01.20

30 MIN

7

12.40 – 01.15

35 MIN

8

01.20 – 01.50

30 MIN

8

 01.15 – 01.45

 30 MIN ^

9

01.50 - 02.20

30 MIN

9

01.45 – 02.20

 35 MIN ^

02.20 – 02.30

DISPERSAL+

02.20 – 02.30

DISPERSAL+

** As per schedule promulgated.

~ 5 Min for distribution & 5 Min for collection.

^ On Fridays, the last 2 periods are to be utilized for B.S Activities & Coaching in various Sports & Games for the School Teams.

+  Dispersal under the supervision of teacher present in the last period.

·         3rd and 5th Saturdays of each academic month will be working for the staff.

·         2nd and 4th Saturdays will be observed as Holidays.

·         Departure Time for School Buses:  02.35 p.m.

·         Dispersal of Teaching Staff:  02.40 p.m.

·         Last day of the working month:  Dispersal time for the teaching staff:  03.00 p.m.

·         (Class Teachers may invite parents between 02.30 & 03.00 p.m. for reporting matters, if any) on the last working day of the month. 

 

 

 

 

Subscribe to Newsletter

Bal Bharati Public School

  • Sector-21, Noida, U.P
  • 0120 - 2534064 / 2538533